Business Gaming

Is business gaming iets voor jouw organisatie?

Waarom zou je een business game gaan spelen? Steve Jobs stimulerende zijn mensen als een Piraat te denken om tot nieuwe inzichten te komen. Daarom hing hij zelfs een piratenvlag op in het hoofdkantoor, want hij  geloofde in de kracht van spelen. De spelende mens (Homo ludens ) staat niet voor niks symbool voor ons vermogen tot leren, aanpassen en ontdekken. De grote onbekende Nederlander  Johan Huizinga schreef zelfs het klassieke boek Homo Ludens (1938) over de spelende mens en dat was na Dagboek van Anne Frank het meest vertaalde Nederlandse boek uit de 20e eeuw.   Steve Jobs geloofde dat de spelende medewerker Apple zou helpen bij het elke dag waarmaken van de slogan “Think Different”.

Team Sherpa Red Reaming

Business Gaming en Red Teaming

We gebruiken de bewezen  Red Teaming methode bij Business Gaming. Wat houdt dat precies in? Denk als de tegenstander en val je eigen organisatie aan. En leer direct van het nieuwe perspectief. Doe inspiratie op en krijg nieuwe inzichten.  Zodat je kan inspelen op de veranderende omstandigheden. 

Samen met je eigen team, in een veilige omgeving, op zoek gaan naar  antwoorden. Dat doen we in digitale vorm, met behulp van videocommunicatie. Dit in combinatie met een rollenspel. Het rollenspel ziet er als volgt uit:

1. Red Teaming, denk als de vijand

De teams visualiseren en verplaatsen zich tijdens Business Gaming in de vijand. Zo leren ze denken als de tegenstander. Deze vijand is een meester in het zich aanpassen aan veranderende omstandigheden en gaat “onze” organisatie aanvallen. 

De teamleden kennen als geen ander de kansen, maar ook de kwetsbaarheden van de eigen organisatie. Ze maken, in aparte teams aanvalsplannen, die ze aan elkaar presenteren.

2.Blue Teaming, terug naar de eigen organisatie….

De deelnemers gaan nu weer terug naar de eigen organisatie. Om te antwoorden op de eerdere aanval van de vijand. Ze gebruiken daarvoor de inzichten van de eerste Red Teaming ronde. Tot slot van het Business Gaming, presenteren ze in competitievorm hun plannen aan elkaar.

Onze aanpak en werkvormen sluiten uitstekend aan bij organisaties die het hybride werken en hybride samenwerken omarmen. 

Neem contact op

Wil je weten hoe het perspectief van je tegenstander, je kan helpen bij veranderingen in je organisatie?

Staan jullie open voor een onconventionele aanpak? Wij zijn nieuwsgierig naar jullie uitdagingen.

Ben je benieuwd naar hoe we met onze aanpak jullie daarbij kunnen helpen? Bel dan met Stephan via 0612809422 of bekijk onze contactpagina voor meer contactinfo.