Digitale Business Game

De spelende mens (Homo ludens) staat symbool voor ons vermogen tot leren, aanpassen en ontdekken

Dat principe gebruiken we bij Red Teaming. Denk als de vijand, val je eigen organisatie aan en leer direct van de opgedane inzichten. Doe inspiratie op en krijg nieuwe inzichten om in te spelen op de veranderende omstandigheden. 

Samen met je eigen team, veilig op afstand, op zoek naar  antwoorden. Dat doen we in digitale vorm m.b.v. videocommunicatie, in combinatie met rollenspel. 
Het rollenspel ziet er als volgt uit:

1. Red Teaming, denk als de vijand…. 

De teams visualiseren en verplaatsen zich in de vijand en leren zo denken als de vijand.  Deze vijand is een meester in het zich aanpassen aan veranderende omstandigheden en gaat “onze” organisatie aanvallen. 

De teamleden kennen als geen ander de kwetsbaarheden van de eigen organisatie en maken, in gescheiden teams, aanvalsplannen en presenteren deze aan elkaar.

2.Blue Teaming, terug naar de eigen organisatie….

De deelnemers gaan zich nu inleven in de eigen organisatie om te antwoorden op de eerder aanval van de vijand. En presenteren in competitievorm hun plannen aan elkaar. 

Red Teaming valt onder de categorie “Serious Games”. Serious games versterken het menselijk leerproces en zorgen voor een hoge betrokkenheid. Er wordt een veilige wereld gecreëerd waar grenzen kunnen worden opgezocht. Waarin geëxperimenteerd kan worden, met de mogelijkheid fouten te maken, van strategie te veranderen en obstakels overwinnen. Deze vorm van leren laat medewerkers de hoofdrol spelen in de verandering.

Contact

Nieuwsgierig geworden hoe we voor jullie met onze onconventionele werkvormen aan de slag kunnen gaan? 

Laat het ons weten via Erwin@teamsherpa.nl of Stephan@teamsherpa.nl.