VrijMiBo Lab

Aan de slag met creatieve werkvormen – VrijMiBo Lab

Nieuwe oplossingen bedenken voor je organisatie, dat is mooi.  Maar innovatieve ideeën, omzetten in concrete producten en diensten. Dat is vaak een probleem voor organisaties. Want de waan van de dag regeert. 

Zijn er creatieve werkvormen om uit dat patroon te stappen?

Brainstormsessie

Marathon lopen

Innovatieve ideeën omzetten in de praktijk. Dat is vergelijkbaar met de wens uitspreken om een marathon te gaan lopen. Het voornemen uitspreken en daarvoor plannen maken. Dat is relatief gezien de eenvoudigste stap. Bijvoorbeeld op een feestje met vrienden plannen maken voor de Marathon van New York, dat is één. Maar wanneer die vrienden de volgende dag bij je aanbellen voor een training. Dan pas begint het werkelijk.

Het blijkt dat je toch andere plannen hebt en het weer zit vandaag ook niet mee. Er zijn genoeg redenen te bedenken, waarom de waan van de dag regeert.

Creatieve werkvormen

Blijft innovatie bij plannen, ideeën en voornemens? Of ga je daadwerkelijk aan de slag met de ideeën die bij je team leven? Ben je op zoek naar creatieve werkvormen hiervoor? Wij faciliteren sessies onder de naam VrijMiBo Lab. Deze sluiten perfect aan op de Business Gaming Red Team sessie waar we bij veel organisaties mee starten. Maar leggen het accent op het verder uitwerken van plannen en concepten. Het nuttige met het aangename combineren. Ideeën testen en concreet maken. En na afloop presenteren aan elkaar, dit onder het genot van de bekende vrijdagmiddagborrel.

Ervaring Creatieve werkvormen

Stephan Fellinger, een van de facilitators, heeft jarenlange ervaring met het organiseren en faciliteren van korte innovatiesessies, creatieve werkvormen en sprints voor organisaties. Hij was ook initiatiefnemer van Shake. Een talent en innovatieprogramma, in opdracht van o.a. RTL, Dela, KNAB, KRO-NCRV en Achmea.

Ook bedacht en organiseerde hij het Young Talent Innovation Festival in opdracht van de Amsterdam Arena. Hierbij werden tijdens een speciaal driedaags programma, door de deelnemers innovaties bedacht voor de Amsterdam Arena. Die ervaring heeft hij gebruikt, bij het ontwikkelen van het programma voor het VrijMiBo Lab.

Brainstormsessie Lab

Programma VrijMiBo Lab

Het programma van ons VrijMiBo Lab bestaat uit een programma van minimaal vier vrijdagmiddagsessies. Bij een sessie per maand. Komt dit in de praktijk, op totaal vier vrijdagmiddag-sessies in een kwartaal. Deze sessies zijn de volgende stap, na de eerdere Red Teaming sessie. Hier gaan jullie teams, daadwerkelijk aan de slag met de gegenereerde ideeën uit de Red Teaming sessie. Hier worden plannen omgezet in daden. Het uiteindelijke programma is maatwerk. En wordt samengesteld uit een aantal elementen, vergelijkbaar met Lego bouwstenen. Elke maandbijeenkomst op vrijdag, kan daarbij een specifiek thema hebben. Zoals bijvoorbeeld: “de klant”, “nieuwe markten” en/of een virtuele schoolreis langs concurrenten. De definitieve invulling is maatwerk i.s.m. de opdrachtgever

Neem contact op

Wil je weten hoe het perspectief van je tegenstander, je kan helpen bij veranderingen in je organisatie?

Staan jullie open voor een onconventionele aanpak? Wij zijn nieuwsgierig naar jullie uitdagingen.

Ben je benieuwd naar hoe we met onze aanpak jullie daarbij kunnen helpen? Bel dan met Stephan via 0612809422 of bekijk onze contactpagina voor meer contactinfo.